Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ MAVER


Ο βασικός λόγος  επιτυχίας  της οικογένεια  Pirazzini , που έφτασε αισίως στην τρίτη γενιά της,  είναι η συνεχής συντήρηση των  βασικών της  αρχών : η ποιότητα, η αξιοπιστία, η εξυπηρέτηση και η καινοτομία.



Ήταν 31 Ιανουαρίου του 1911, όταν ο  Paioli Ricciotti ίδρυσε την πρώτη εταιρεία του, η οποία βασιζόταν στο εμπόριο και την επισκευή ποδηλάτων και αξεσουάρ. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, έγινε ένα πραγματικό σημείο αναφοράς, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία κατά τη διάρκεια της κρίσης του '29 και συνεχίζοντας ν’ αυξάνει  την παραγωγικότητά της μέχρι και τον τραγικό βομβαρδισμό του εργαστηρίου του, το 1943.

  


Οι Κόρες του,  Laura και Loredana Paioli,  επαναδημιούργησαν την εταιρεία και σε σύντομο χρονικό διάστημα, με γνώμονα τη διαίσθησή τους και τις επαναστατικές μηχανές που είχαν σχεδιαστεί από τον πατέρα τους, ήταν σε θέση να κανουν την εταιρεία όλο και πιο ανταγωνιστική, όχι μόνο στην αγορά των ποδηλάτων, αλλά και άλλων αξεσουάρ για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες και να γίνουν οι προμηθευτές σε μεγάλες  εταιρείες με υψηλά ιδανικά, όπως η Moto Guzzi, Benelli, Garelli και Ducati.

Το 1954 άνοιξαν τρία υποκαταστήματα, ένα οπου γινόταν η λιανική πώληση των αξεσουάρ για μοτοσικλέτες και ποδήλατα, ένα δεύτερο αφιερωμένο αποκλειστικά στο χονδρικό εμπόριο και τα αλιευτικά εργαλεία και τέλος, ένα τρίτο για την κατασκευή ελατηρίων και αξεσουάρ ειδικά  για μοτοποδήλατα.



Το 1961 ήρθε μια ακόμα ριζική αλλαγή όπου η Loredana Paioli αποφάσισε να γίνει διαφοροποίηση των στόχων τους,  ξεκινώντας μια διαδικασία παραγωγής που σχετίζοταν αυστηρά και μόνο με τον αθλητισμό και τις φαινολικές ρητίνες.

 Έτσι γεννήθηκαν η Paioli Αθλητισμού και η Maver. Η ιδέα ότι η αλιεία μπορεί να είναι και χόμπι, καθώς και ο ανταγωνισμός άρχισαν να  καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο και η εμπειρία που αποκτήθηκε σταδιακά στην κατασκευή fiberglass, οδήγησε στη δημιουργία αυτής της μάρκας που διατίθενται πλεόν στην αγορά: έτσι γεννήθηκε το Maver ( γυαλί  ρητίνης).

 

   


Οι τρεις γιοι της Loredana άρχισαν να ασχολούνται προσωπικά με τις επιχειρήσεις , με τον μεν Paolo και Massimo Pirazzini ν’ασχολούνται με τον τομέα αθλητικών ειδών και αξεσουάρ της εταιρείας Paioli και τον Luke Pirazzini στο Reglass,  ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή και τη μελέτη των σωληνωτών τμημάτων για τα καλάμια ψαρέματος και αθλητικών ειδών γενικότερα. ( ιστιοσανίδα, ποδήλατα, αξεσουάρ για σκι).

Λόγω των εξαιρετικής ποιότητας καλαμιών ψαρέματος, η  Maver  έγινε πολύ σύντομα σημείο αναφοράς για την εγχώρια αγορά και στη συνέχεια την διεθνή αγορά.
Ο Paolo εξακολουθεί να είναι  ο Πρόεδρος του  «CEO Paioli Αθλητικών ειδών»  και λόγω των γνώσεών τους  και της σοφίας με την οποία έχουν πάντα ως γνώμονα στην εταιρεία, η μάρκα συνεχίζει ακάθεκτη.  Ο Massimo Pirazzini   εργάζεται  ως Πρόεδρος και αυτός, με την στρατηγική κατεύθυνση των ξένων υποκαταστημάτων, όπως η Maver στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Luke Pirazzini έχοντας πάντα ως βάση τη φιλοσοφία του για την έρευνα και την καινοτομία και το Reglass, αντιπροσωπεύει αυτή την αρχή πλήρως. Από τα μέσα της δεκαετίας του ‘70 αρχίζει  η παραγωγή των αξεσουάρ με ένα από τα υλικά που άλλαξαν ριζικά τις αθλητικές δραστηριότητες, βάζοντας το ψάρεμα στην πρώτη θέση και στη συνέχεια στον κόσμο της βιομηχανικής παραγωγής:  ίνες άνθρακα.

Λόγω της αυξανόμενης αλιείας,  παράγονται όλο και περισσότεροι  ράβδοι/σκελετοιί  απο άνθρακα  απο την Reglass οι οποίοι έχουν εξαιρετική απόδοση και το βάρος τους όλο και μειώνεται, η Maver συνέχισε έκτοτε να καινοτομεί και να προσφέρει πιο εξελιγμένο  αθλητικό εξοπλισμό γενικότερα.



Μετά τη συνοχή και το επίπεδο των προτύπων ποιότητας, άλλες μάρκες διεθνούς κύρους  τα επόμενα χρόνια βασίζονται στο σχεδιασμό και την παραγωγή των δικών τους καλαμιών ψαρέματος όπως της εταιρείας  Minerbio.
Σημαντικό για την αξία και τη διανομή της  Maver στην Ευρώπη ήταν το άνοιγμα της Maver στη Μεγάλη Βρετανία, με επικεφαλή τον συνεργάτη Phil Briscoe, ο οποίος, χάρη στις διευθυντικές δεξιότητες και τα προϊόντα του αποκλειστικά από τα εργοστάσια της Μπολόνια έφερε την Minerbio μέσα σε μια δεκαετία στην ανταγωνιστική αγορά της ερασιτεχνικής αλιείας με το σύνθημα «δεν θα γίνετε ποτέ οι πρώτοι».

Στις αρχές του 2000 η Paioli Sport S.p.A. Είναι πια ώριμη να ξεκινήσει μια «ενοποίηση του μετοχικού κεφαλαίου» οπου θα μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που λίγα χρόνια μετά θα προκύψουν. Από το 2008 η Paioli Sport ξεκίνησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης  των επενδύσεων, μαζί με την θυγατρική Reglass (χορηγίες και προϊόντα με υψηλότερες επιδόσεις, χαμηλότερες τιμές, εξυπηρέτηση,  τεχνολογική καινοτομία) με σκοπό την αντιμετώπιση της πρόκλησης που θέτει η παγκοσμιοποίηση, όπου τα προϊόντα και οι τιμές από την Κίνα κατακλύζουν την αγορά της ερασιτεχνικής αλιείας.




Γι αυτό τον λόγο προσέλαβαν ένα νέο διευθυντή πωλήσεων, πιο νεό σε ηλικία,  με «σημαντική εμπειρία μέσω μιας κορυφαίας γαλλικής εταιρείας του κλάδου.»
Από το 2009 οι Paioli αντιμετωπίζουν την διεθνή κρίση, και χάρη στις επενδύσεις και τις στρατηγικές για την προώθηση της ποιότητας των προϊόντων απευθείας στον καταναλωτή, είναι σε θέση να ξεπερασουν αυτά τα πολύ δύσκολα χρόνια της κρίσης εξαιτίας των οποίων όλοι οι οικονομικοί τομείς έχουν πληγεί, με πωλήσεις οι οποίες αυξάνονται  σημαντικά επαληθεύοντας την εγκυρότητα των επιλογών που έγιναν στο παρελθόν.




Σήμερα η Paioli Sports είναι μια εταιρεία που παρά τα χρόνια εμπειρίας είναι ακόμα νεά,  με μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό και με επένδυση σε νέα ταλέντα στον αθλητισμό  και στην αλιευτική βιομηχανία αποδίδει καρπούς, τόσο σε ανταγωνιστικά, όσο και  στην διάκίνηση των προιόντων. Στην πραγματικότητα, σε όλους τους τομείς της ερασιτεχνικής αλιείας στις οποίες η εταιρεία δραστηριοποιείται , λαμβάνει θετικά μηνύματα από τις στατιστικές και την αγορά, συνεχίζοντας την ανάπτυξη των στόχων του βραχυπρόθεσμα.



Δεδομένου ότι ο χρόνος έχει περάσει,  η συνταγή που χρησιμοποιείται είναι πάντα η ίδια:  ποιότητα, αξιοπιστία, εξυπηρέτηση και καινοτομία.



Την πλήρη γκάμα των προϊόντων της MAVER θα έχετε στην διάθεσή σας να τα δείτε και να τα προμηθευτείτε από το νέο e-shop AIMILIO (www.aimilio.gr) που θα ανοίγει την Δευτέρα  18/2/2013.



Με την έναρξη του e-shop AIMILIO θα δοθούν σε προσφορά 5 πακέτα αποτελούμενα από καλάμι, μηχανισμό και πετονιά για κάθε τεχνική!