Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Τραγωδία με δελφίνια στις ακτές της Κρήτης - (Σκληρό Video και Photos)

Τρίτη, 01 Απριλίου 2014


Είκονες πέρα από κάθε φαντασία διαδραματίστηκαν πριν λίγες ώρες στις ακτές της Νότιας Κρήτης. Αιμόφυρτα δελφίνια εγκλωβίστηκαν στα βράχια της παραλίας στα Τέρτσα. Τα νερά στη θάλασσα του μικρού χωριού, που βρίσκεται ανάμεσα στο χωριό Μύρτος και στην Ψαρή Φοράδα, άλλαξαν χρώμα εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας αίματος που έχασαν τα άτυχα ζώα.
Πιο συγκεκριμένα, τα δελφίνια εγκλωβίστηκαν στα βράχια του ποταμού Καλικοβρέχτη. Δύο από τα άτυχα ζώα κατάφεραν να διασώσουν οι κάτοικοι της περιοχής μαζί με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος. Δυστυχώς, το τρίτο δελφίνι, το οποίο ήταν και το πιο βαριά χτυπημένο, δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι που τα δελφίνια βρέθηκαν τόσο κοντά στην ακτή. Υπάρχουν, όμως, δυο πιθανές αιτίες. Η πρώτη στηρίζεται στην παρουσία ενός υποβρυχίου στην περιοχή, το οποίο είναι πιθανό να αποσυντόνισε τα δελφίνια, εκείνα να έχασαν το δρόμο τους και έτσι να παγιδεύτηκαν στα βράχια όπου και τραυματίστηκαν. Η δεύτερη πιθανή εκδοχή έχει να κάνει με τα ίδια τα ζώα αφού η περίοδος αυτή είναι περίοδος ζευγαρώματος κι έτσι τα αρσενικά δελφίνια ανταγωνίστηκαν μεταξύ τους. Οι πληροφορίες, πάντως, αποκλείουν την περίπτωση τα δελφίνια να τραυματίστηκαν από ψαράδες.

Νωρίτερα συνέβη κάτι αντίστοιχο στην παραλία του Κερατόκαμπου. Ευτυχώς, όμως, στην περιοχή δεν υπάρχουν βράχια κι έτσι το δελφίνι που εγκλωβίστηκε δεν τραυματίστηκε και μπόρεσε να διασωθεί εγκαίρως.

(Photo: Νίκος Κικάκης)

πηγή: http://www.prismanews.gr