Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Το ψάρεμα της κ. Πόπης με <ψωμί>



Σε μία βόλτα μου σε ένα από τα λιμάνια τις Κορίνθου  συνάντησα την κυρία Πόπη η οποία είχε σημειώσει επιτυχίες στο ψάρεμα της μπάφας.



Της ζήτησα να μου δείξει τον τρόπο που τις ψαρεύει και έχω να σας παρουσιάσω έναν πολύ απλό παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος για μπάφες και όχι μόνο…

Ο εξοπλισμός της κυρίας Πόπης...


Τα εργαλεία που χρειαζόμαστε λοιπόν είναι τα εξής…

1) καλάμι τηλεσκοπικό χωρίς ιδιαίτερες προδιαγραφές με έναν μηχανισμό 4αρι . (διατίθενται στην αγορά ως πακέτο σε πολύ καλή τιμή και με έτοιμη την πετονιά πάνω στον μηχανισμό)



2 ) Έτοιμα η χειροποίητα πολυάγκιστρα με αγκίστρια νούμερο 4 έως 7



3) Ένα κομμάτι ψωμί λευκό πολυτελείας όπως το λένε… (αυτό έχει σημασία, στο άλλο ψωμί δεν έχει καλά αποτελέσματα)

Το δόλωμα λευκό ψωμί!!!! 


4) Μία απόχη
Με αυτά τα λίγα εργαλεία μπορεί οποιοσδήποτε να περάσει ένα ευχάριστο απόγευμα σε κάποιο λιμάνι και να εξασφαλίσει και το βραδινό του…



Αν και την διατροφική αξία του λιμανίσιου Κέφαλου δεν την γνωρίζω… και προσωπικά δεν θα το έτρωγα ποτέ… μπορεί να σας κάτσει και κάποιο πιο <<ποιοτικό>> ψάρι.

ένα πολύ όμορφο ψάρι πιαμένο με ψωμί και πολυάγκιστρο απο την κυρία Πόπη... 


Δεν είναι λίγες οι φορές που με αυτόν τον απλό τρόπο έχουν βγει πολύ όμορφα ψάρια, όπως το Μυτάκι αυτό που θα το ζήλευαν αρκετοί  (castεράδες).


Ένας πολύ απλός και αποδοτικός τρόπος ψαρέματος ενάντια στην χημεία των ψαροτροφών που καταστρέφουν της θάλασσες μας!!!!!



Ευχαριστώ πολύ την κυρία Πόπη για την προσφορά της σε αυτό το άρθο!!!