Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Aerocast Surf 3 τεμαχίων


Όλα τα νέα καλάμια Surfcasting της Shimano σχεδιαστήκαν για να πετυχαίνουν μακρινές βολές, διατηρώντας όμως και την απαραίτητη ευαισθησία τους. Τα καλάμια των 3 τεμαχίων έχουν παραβολικό action. Ένα από τα νέα αυτά καλάμια που θα σας παρουσιάσουμε είναι και το Aerocast με κωδικό Acf 425 BX με ολικό μήκος στα 4,25 μέτρα.



Εφαρμόζοντας ένα επαναστατικό πρόγραμμα η Shimano, στην δημιουργία καλαμιών κατάφερε να δημιουργήσει τον οβάλ γραφίτη, ο οποίος προσφέρει δύο διαφορετικά action  σε ένα καλάμι. Το κατακόρυφο action  το οποίο χαρακτηρίζεται από την δύναμη και είναι ιδανικό για ρίψεις και το οριζόντιο action που είναι πιο παραβολικό και είναι ιδανικό στο να αντιμετωπίσετε ένα ψάρι που έχει πιαστεί και η ελαστικότητα του καλαμιού σας είναι απαραίτητη για να το φέρετε στην ακτή. Η λεπτή πλευρά του οβάλ γραφίτη έχει ελάχιστες τριβές στον αέρα όταν κάνετε βολή, έτσι το Aerocast πρακτικά είναι το καλύτερο καλάμι ρίψης, χάρις στην μοναδική του αεροδυναμική δομή δίνοντάς σας την δυνατότητα να πετυχαίνετε τόσο μακρινές βολές που κι εσείς οι ίδιοι δεν θα το πιστεύετε.



Κατασκευασμένα από τα πιο κορυφαία υλικά με τα πιο σύγχρονα  μέσα παραγωγής το Aerocast αποτελείται από γραφίτη XT 200 που σημαίνει 200 τόνους πρέσα πίεσης, έχει προστεθεί και το νέο επαναστατικό υλικό Biofibre ώστε να ενισχυθεί το carbon σε όλες τις κατευθύνσεις, προσφέροντάς σας τρισδιάστατη δύναμη, αντοχή στις καταπονήσεις και όλα αυτά σε ένα πολύ χαμηλό βάρος με ένα action να φτάνει τα 250 gr. Αποτελείται από τρία στελέχη τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με την μέθοδο put-in όπου επάνω τους είναι τοποθετημένοι έξι οδηγοί, αποτελούμενοι από το πολύ δυνατό και ανθεκτικό υλικό Fuji alkonite, οι οποίοι είναι το τελευταίο μοντέλο της Fuji και είναι ιδιαίτερα λεπτοί αλλά ικανοί να ανταποκριθούν σε κάθε περίσταση.



Η θέση στήριξης του μηχανισμού είναι Shimano, ενώ στην βάση του καλαμιού το cast control grip με κυκλικό σχήμα από υλικό που δεν γλιστράει, διασφαλίζει το σωστό χειρισμό του καλαμιού την ώρα της ρίψης. Από την άλλη στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενηθεί το ειδικό αντίβαρο που βρίσκεται στο τσεπάκι της πολυτελούς θήκης μεταφοράς του, το οποίο σας βοηθά να πετυχαίνετε την καλύτερη δυνατή ρίψη