Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣΣτο blue dreams fishing έχουμε ξεκινήσει από πέρσι μια προσπάθεια σχετικά με την ερασιτεχνική αλιεία και την εκμάθηση και την <<εκλαΐκευση >> των τεχνικών ψαρέματος μέσα από μία σειρά σεμιναρίων που έχουμε πραγματοποιήσει. 

Πιστεύουμε πως μέσα από την επιμόρφωση των ψαράδων παλιών και νέων, γινόμαστε όλοι καλύτεροι ως προς τις αποδόσεις μας αλλά το βασικότερο είναι πως γινόμαστε ποιο υπεύθυνοι και ευαίσθητοι σε οικολογικά θέματα που είναι και το ζητούμενο για να συνεχίσουμε και στο μέλλον να γεμίζουμε αδρεναλίνη κάθε φορά που θα ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάποιο αξιόλογο ψάρι!

Συχνά συναντώ ψαράδες που αν και ψαρεύουν πάρα πολλά χρόνια δεν είχαν την <<τύχη>> να γνωρίσουν με κάποιο τρόπο απλά πράγματα ρουτίνας για πολλούς από εμάς ώστε να κάνουν ποιο σωστά το ψάρεμα τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χαλούν άσκοπα χρήματα σε εξοπλισμό είτε ακατάλληλο για τον τρόπο ψαρέματος είτε πολλές φορές και επικίνδυνο για τη ζωή του βυθού…

Μέσα από τα σεμινάρια πέρα από αυτά που έχουν να πουν οι εισηγητές το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι τοποθετήσεις των ψαράδων που συμμετέχουν σε αυτά μεταφέροντας τις εμπειρίες τους και τους προβληματισμούς τους… Από τους διαλόγους που ανοίγονται, πραγματικά μέσα σε λίγες ώρες αποκτούμε γνώσεις που θα θέλαμε ίσως και χρόνια να τις αποκτήσουμε ψαρεύοντας απλά μόνοι μας και μαθαίνοντας από τις εμπειρίες μας.

Με όλα αυτά κατά νου, το blue dreams fishing παράλληλα με όλες τις άλλες αξιόλογες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση από διάφορα blogs, συλλόγους κα του χώρου μας θέλουμε και εμείς να συνεχίσουμε να βάζουμε το λιθαράκι μας για να φτάσουμε το χόμπι μας σε όσο το δυνατό καλύτερο επίπεδο με ότι σημαίνει αυτό!

Έτσι λοιπόν στα μέσα Σεπτέμβρη στην Κορινθία θα οργανώσουμε ένα ακόμα σεμινάριο, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και την ενεργή συμμετοχή σας για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του σεμιναρίου, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε με την συλογική συμμετοχή σε αυτό κάποιον συλλόγων, blog, περιοδικών κα…

Έχουμε ενάμιση μήνα μπροστά μας περιμένουμε τις προτάσεις σας!

Για το blue dreams fishing
Κωνσταντίνος Γαλάνης