Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

NAVI XS-B 8000 SHIMANO


Με ένα εξαιρετικό φινίρισμα σε μεταλλικό ασημί και μαύρες πινελιές ο Navi XS-B 8000 έρχεται για να σας συναρπάσει με την απόδοσή του και τις δυνατότητές του. Είναι εφοδιασμένος με μια νέου σχεδιασμού AR-C μπομπίνα κατασκευασμένη από ανοδειωμένο αλουμίνιο χωρητικότητας 0,40mm/320m και μια δεύτερη ίδιας χωρητικότητας από XT-7.


Ο ισχυρός λόγος περιστροφής του 4,6:1, σε συνδυασμό με την μακριά του μανιβέλα τον κάνουν ικανό να αντιμετωπίσει μεγάλα ψάρια είτε ψαρεύοντας από την βάρκα είτε από την ακτή. Το σύστημα φρένων Instand Drag σας δίνει την δυνατότητα να μην χάνετε κανένα ψάρι, αφού σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την βίδα του συμπλέκτη από την ελεύθερη θέση στην θέση προρρύθμισης, με δύο μόνο περιστροφές, προστατεύοντας έτσι την πετονιά σας από ανεπιθύμητα σπασίματα. Το 2 speed oscillation είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα κατανομής της μισινέζας στην μπομπίνα την ώρα της τύλιξης. Καθώς ο ρότορας περιστρέφεται η μπομπίνα ανεβαίνει γρήγορα αλλά κατεβαίνει αργά. Αυτό βοηθά στις σπείρες της μισινέζας να μην μπερδεύονται μεταξύ τους και σε συνδυασμό με το σύστημαAero Wrap που διασφαλίζει το τέλειο στρώσιμο της μισινέζας επάνω στην μπομπίνα έχουμε  ως αποτέλεσμα τις καλύτερες δυνατές ρίψεις. Το Power Roller είναι νέου σχεδιασμού και βοηθά στην προστασία της πετονιάς από ανεπιθύμητα στριψίματα όταν αυτή είναι ψιλής διαμέτρου ή χρησιμοποιούμε νήμα. Το βάρος του μηχανισμού είναι 700gr. Και στο σώμα του κρύβει ένα AR-B ρουλεμάν το οποίο δίνει μακροζωία αλλά ταυτόχρονα και απροβλημάτιστη απαλή λειτουργία. Πιστεύω πως είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους ψαράδες που θέλουν να συνδυάσουν την απόδοση με την προσιτή τιμή.

Ο μηχανισμός Navi XS-B της Shimano μπορεί να ξεγελάει στην αρχή λόγω της προσιτής του τιμής, αλλά είναι ένας εξαιρετικός μηχανισμός μαρκινών ρίψεων.

Ο μηχανισμός Navi XS-B με το χαρακτηριστικό μεταλλικό ασημί φινίρισμα απευθύνεται σε όλους τους ψαράδες με υψηλές απαιτήσεις που θέλουν να αντιμετωπίσουν μεγάλα θηράματα, τόσο από την βάσκα, όσο και με την τεχνική του Surf Casting.




Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Dyna Balance Αυξάνει την απαλότητα και την ισορροπία ενώ συγχρόνως μπορεί να δέχεται τα φορτία που μεταβιβάζουν τα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού.
Super Stopper 2 Εάν τοποθετήσετε τον διακόπτη του μηχανισμού στη θέση αντεπιστροφής, θα διαπιστώσετε μηδενική κίνηση της μανιβέλας. Αλάνθαστο κάθε στιγμή στις πρακτικές του λειτουργίες, περιλαμβάνονται μικρορυθμίσεις για μύτες quiver ή για χρήση βομβητών.
Hypergear Κατασκευασμένο με μεγάλη ακρίβεια, το γρανάζι του Navi μεταδίδει ακόμη περισσότερη δύναμη από τη μανιβέλα στο ρότορα. Η τεχνολογία Hypergear προσφέρει στον χρήστη μεγαλύτερη σταθερότητα, πιο άνετη χρήση και καλύτερες επιδόσεις, με λιγότερη προσπάθεια. Αυτό έχει ως συνέπεια η διάρκεια ζωής του μηχανισμού να παρατείνεται σημαντικά, καθώς επιδέχεται μικρότερη καταπόνηση.
Το σύστημα φρένων Instant Drag σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη βίδα του συμπλέκτη από την «ελεύθερη θέση» στη θέση «μάχης» σε λίγες περιστροφές.
AR-C Spool Ο πατενταρισμένος σχεδιασμός του χείλους της πομπίνας σε σχήμα V, έχει ως αποτέλεσμα η μισινέζα να ξετυλίγεται σε μικρότερες σπείρες και να επιτυγχάνονται μακρύτερες και με μεγαλύτερη ακρίβεια ρίψεις

Easy Maintenance Ένας εύκολος και αποδοτικός τρόπος να συντηρείτε τον μηχανισμό σας, καθώς επιτρέπει το «γρασάρισμα» του εσωτερικού μέρους του μηχανισμού από την θύρα «γρασαρίσματος», χωρίς να απαιτείται αποσυναρμολόγηση.
Floating Shaft II Το μεγαλύτερο σημείο τριβής στους μηχανισμούς σταθερού τυμπάνου είναι εκεί όπου ο άξονας έρχεται σε επαφή με το γρανάζι. Οι σχεδιαστές της Shimano περιόρισαν α σημεία επαφής, τοποθετώντας ρουλεμάν και στις δύο άκρες του άξονα, με αποτέλεσμα ο άξονας να «αιωρείται» και να προσφέρει ασύγκριτα ομαλή λειτουργία.
Power Roller Ο ειδικός σχεδιασμός του Power Roller της Shimano μειώνει δραματικά το στρίψιμο της μισινέζας κατά την ώρα της χρήσης, σημαντικό πλεονέκτημα για την χρήση ψιλής μισινέζας ή νήματος.
Ένα πολυρουλεμάν (Roller bearing) είναι ισοδύναμο με 3 ή 4 Ball bearings. Η θέση του είναι τέτοια ώστε να ξεκουράζει τα άλλα ρουλεμάν την ώρα της δράσης. Εξασφαλίζει άριστη λειτουργία χωρίς αντεπιστροφή.
Βάρος: 715 γρ
Χωρητικότητα Navi 7000 XSB: 0,40-250 / 0,45-210 / 0,50-160
Χωρητικότητα Navi 8000 XSB: 0,40-320 / 0,45-270 / 0,50-220
Με έξτρα πομπίνα
Λόγος Μεταβολής: 4,6:1